Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.
Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.
Molimo unesite važeću email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Želiš pripremiti domaći puding, žele ili neko drugo jelo?
Agar agar (kanten) je sredstvo za želiranje kojeg mogu koristiti vegetarijanci i vegani za pripremu torti, pudinga, želea. U Japanu ga još nazivaju i »jelom bogova« jer obiluje mineralima i pospješuje probavljanje hrane. Agar agar je želatina biljnog podrijetla i to joj daje prednost pred želatinom životinjskog podrijetla koja nekima može biti neugodnog mirisa. Agar agar se često upotrebljava kod pripreme slastica i kolača, kao dodatak juhama, umacima itd.
Zašto agar agar?
Agar agar se dobiva preradom nekih vrsta crvenih morskih algi, a posebno je poznat u jugoistočnoj Aziji. Smjesa je polisaharida koja tvori želatinastu strukturu. Zbog svog sastava ova tvar ima bolju sposobnost vezivanja od životinjske želatine. Agar-agar sadrži 80% vlakana, ne sadrži masnoće i proteine, a ima vrlo malu količinu ugljikohidrata.
Legenda kaže da je agar agar otkrio jedan japanski ugostitelj nakon što se je juha od algi (koja je završila kao ostatak hrane) pretvorila u želatinu. Tako je nastala tradicija upotrebe tog prirodnog sredstva za zgušnjavanje hrane, u Aziji prisutna od 17. stoljeća.
Prednosti agar agara
Prednost agar agara je između ostalog njegovo podnošenje viših temperatura za razliku od želatine životinjskog podrijetla. Topiti se počinje na temperaturi od 50°C na više i nije ga potrebno čuvati u hladnjaku, no jela u kojima je korišten agar agar je ipak preporučljivo čuvati u hladnjaku iz higijenskih razloga. Čuvanje jela na sobnoj temperaturi isto tako ne utječe na želatinastu strukturu agar agara i zadržavanje oblika i konzistencije želatine.
Agar agar ne utječe na okus, boju i miris hrane jer je neutralan, pa je odličan izbor za pripremu brojnih jela.
Dodatna prednost korištenja agar agara
Svima je dobro poznato kako su vlakna u prehrani od visoke važnosti i kako pozitivno utječu na našu probavu. Ljudi koji unašaju više vlakana u svojoj prehrani su vitkiji i bolje se osjećaju. Agar agar obiluje vlaknima, te je stoga primjeren za sve koji svoju prehranu žele obogatiti vlaknima.
Agar agar je sredstvo za želiranje, dobiveno na osnovi kuhanja morskih algi do vrenja kako bi se dobila želatinasta supstanca. Upotrebljava se za pripremu raznih slastica, kolača i pudinga.
Za hladna jela: 2g agar agara u manjoj posudi pomješajte s 100 ml hladne tekućine. Zavrijete i ostavite 1 minutu na vatri. Pustite da se ohladi i postepeno dodajete hladno jelo želatini ( jelo dodajete agar agaru uvijek, u suprotnom nećete postići željeni efekt.
Doziranje : 2 g ( približno 1 čajna žličica) odgovara količini 6 listića želatine i zgušnjava 500 ml tekućine.
Sastojci: 100 % agar agar
Neto količina: 20 g
Porijeklo: Španjolska
Pakirano u kontroliranom prostoru gdje postoji prisutnost orašasatih plodova, sjemena i žita.
Hranjive vrijednosti u 100 g
Tvoj paket će biti kod tebe u roku par dana! Ako naručiš paket do 13 sati, šaljemo ga isti dan. Inače se trudim da sve narudžbe predane nakon 13 sati zapakiramo i pošaljemo odmah idući radni dan.
Da li te zanima kako paket dođe do tebe? S dostavno službom GLS. Na dan kada pošaljemo paket dobit ćeš email od dostavne službe, obavijestit će te i o terminu kada će ti paket dostaviti. Ako ti termin ne odgovara javi im za novi termin. Putnik će te prije dolaska nazvati. S njim se možeš dogovoriti ako želiš da ti paket ostavi na paketomatu, benzinskoj postaji s kojom imaju dogovor. Putnici iz GLS-a su jako ljubazni i prilagodljivi i sigurno će te naći način da ti predaju paket.
Na izbor imaš 4 različita načina plaćanja:
Trošak dostave ovisi od visine narudžbe. Ako naručiš proizvode u ukupnoj vrijednosti od 80,0 kuna ili više je poštarina BESPLATNA. Za narudžbu u vrijednosti do 80,0 kuna je trošak slanja 28,00 kuna.