Bademova panakota s malinama
Super osvježavajuća slastica s agar agarom i eritritolom (zaslađivač bez kalorija).
SASTOJCI: (za 4 porcije):
* 100g oguljenih badema
* 1dl mlijeka
* 4g agar agara
* 70g eritritola (prirodni zaslađivač bez kalorija)
* 2,5dl vrhnja za šlag
* 300g malina ili drugog bobičastog voća
* 4 listića svježe metvice za ukrašavanje
OPIS POSTUPKA: Bademovo mlijeko: Bademe izmeljemo i prelijemo ih s 2 dl mlačne vode. Pustimo ih bar 15 minuta u vodi i onda ocijedimo kroz krpu ili sitno cijedilo.
Bademovo mlijeko čuvamo za sloj 2, mljevenim bademima dodamo 150g malina i 30g eritritola. Sve skupa smiksamo i sloj 1 je pripremljen.
Sloj 2: U šalici promiješamo mlijeko, eritritol i agar agar te sve skupa zavrijemo. Malo ohladimo i dodamo bademovo mlijeko i šlag iz slatkog vrhnja.
U šalice (najbolje staklene da se lijepo vidi) razdijelimo sloj 1, nato dodamo sloj 2 i na kraju ukrasimo sa svježim bobičastim voćem i listom svježe metvice.
Slasticu na bar 1 sat stavimo u hladnjak prije nego ju serviramo.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja