Okus ljubavi
SASTOJCI:
Podloga:
* 150g mljevenih badema
* 100g mljevenih lješnjaka
* 2 jaja
* 1/2 praška za pecivo (vinski kamen)
* 100g maslaca
* 2 žlice sukrina (melis)
1. krema:
* 250g mascarpone
* 1dcl slatkog vrhnja
* mala šalica borovnica
* 3 žlice sukrina (melis)
2. krema:
* 2dcl slatkog vrhnja
* puna šalica malina
* želatina (bio-listići) ili agar agar
* 3 žlice sukrina (melis)
3. krema:
* 2dcl slatkog vrhnja
* puna šalica crvenog ribiza
* želatina (bio-lističi) ili agar agar
* 3 žlice sukrina (melis)
4. krema:
* 4dcl slatkog vrhnja
* želatina fix (bijela u prahu) ili agar agar
* malo kokosa
OPIS POSTUPKA: U većoj posudi promiješamo sve sastojke za podlogu (maslac pjenasto umiješamo). U kalup rasporedimo masu koju pečemo 15 min na 180°C. Podlogu malo ohladimo.
1. krema: S vilicom promiješamo sve sastojke i namažemo podlogu.
2. krema: Sve sastojke s vilicom promiješamo (maline malo zgnječimo) i sve zgrijemo u posudici (do vrenja). Kremu pustimo da se malo ohladi i onda ju stavimo na tortu.
3. krema: Sve sastojke s vilicom promiješamo (ribiz malo zgnječimo) i zgrijemo u posudici (do vrenja). Kremu pustimo da se malo ohladi i stavimo ju na tortu. Malo kreme pustimo za punjenje srca na vrhu torte.
4. krema: Vrhnje zajedno sa želatinom izmiksamo i s njom premažemo tortu. Malo kokosa pospemo po vrhu. Srca: S čačkalicom nacrtamo srca i s malom vilicom iz njih uzmemo vrhnje (koje upotrijebimo za popodnevnu kavu :)). U srca pažljivo dodamo malininu kremu. Tortu stavimo u hladnjak na najmanje 4 sata (najbolje preko noći).
VRIJEME PRIPREME: Pečemo 15 min + kuhanje kreme 15 min + hlađenje cca. 4 sata
RECEPT PRIPREMILA: Sara Kandolf