Maline i čokolada u obliku tortice
Domaća sirova čokolada
* 100 g kakao maslaca
* 90 g sirovog kakaa (može i običnog)
* malo soli
* 3 žlice agavinog sirupa
Žele od maline
* 100 g malina
* 4 žlice vode
* 4 žlice agavinog sirupa
* četvrtina žličice praška agar agar
OPIS POSTUPKA: Kakov maslac polako otopimo na pari. Dodamo kakao te ga s metlicom polako umiješamo. Kada je sav kakao umiješan dodamo malo soli i sirup od agave te sve skupa promiješamo da nastane tekuća čokoladna smjesa. Tu smjesu ulijemo u silikonske kalupe i kroz sat ili malo više imamo gotovu domaću sirovu čokoladu.
Iz dobivene čokoladne mase možemo napraviti 12 tankih čokoladica - ovdje je napravljeno njih 9 malo debljih. U pekač za kolače namjestimo papiriće i čokoladnu masu razdijelimo u papiriće.
Pekač damo u hladnjak sat vremena da se čokolada stvrdne.
Priprema malinovog želea: Maline izmiksamo ili ispastiramo kroz gusto sito da iz njih odstranimo sve koštice. U malinovu kašu umiješamo 4 žlice vode i prašak agar agar te na niskoj temperaturi grijemo dok ne zavrije. Nakon minute vrenja odstranimo posudu sa štednjaka i pustimo da se malo ohladi. Malinovu masu sa žlicom rasporedimo na ohlađenu čokoladu i pričekamo da na njoj nastane malinov žele.
Na svaku čokoladicu postavimo još sviježu malinu. Pekač vratimo u hladnjak na sat vremena da se žele stvrdne, a nakon toga nastale tortice izvadimo iz papirića za kolače.
RECEPT PRIPREMIO: Easy-recepti
Komentari (0)