LCHF keto puding
* 500 ml kokosovog mlijeka (ili zobeno)
* 100 g tamne čokolade (preporučljivo više od 75 % kakaa)
* 5-7 g želatine (ili agar agar)
* vanilijev ekstrakt
* šlag
OPIS POSTUPKA: Prvo malo ugrijemo kokosovo mlkijeko, zatim dodamo tamnu čokoladu koju smo narezali na manje komadiće. Cijelo vrijeme moramo miješati. Kada se čokolada istopi dodamo želatinu ili agar agar. Mlijeko ne smije zakuhati, ugrijemo ga samo toliko da se želatina istopi. Ugasimo plin, dodamo vanilijev ekstrakt i još jednom promiješamo. Ulijemo u čaše i sačekamo 2-3 sata da se dobro ohladi. Kada je ohađeno, izmutimo šlag i s njim ukrasimo puding. Uz to možemo ponuditi i voće tj. jagode.
Hranjiva vrijednost (samo puding, bez šlaga): – 1700 kCal – 20g B, 35g OH, 160g M, 18 g vlakana
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMIO: Jasmin Zorko
Komentari (0)