Umak od tune
SASTOJCI za 2 osobe:
* 1/2 luka
* 2 češnja češnjaka
* 400 g rajčice u komadićima
* 1 dcl tople vode
* 10 crnih maslina
* 2 konzerve tune u maslinovom ulju
* začini – sol, bosiljak, origano, ružmarin, paprika (prstohvat svakog)
* prilog – tjestenina po želji
OPIS POSTUPKA: Iz tune izlijemo maslinovo ulje u tavu i ugrijemo ga. Dodamo nasjeckani luk. Pržimo jednu minutu i zatim dodamo još češnjak. Pržimo dodatnu minutu, pa dodamo rajčicu u komadićima, vodu i začine. Poklopimo tavu i kuhamo na srednjoj vatri 15 minuta. Zatim dodamu tunu i narezane masline, te kuhamo još 3 minute.
U međuvremenu skuhamo omiljenu tjesteninu prema uputama na ambalaži. Ovaj put sam se odlučila za rižu bez ugljikohidrata i bez kalorija, koja je skuhana u 2 minute.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)