Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Zobeni kolač od banana i jabuke

SASTOJCI: 
* 2 ¼ šalice zobenih pahuljica ili zobenog brašna
* ½ čajne žličice praška za pecivo
* ½ čajne žličice sode bikarbone
¼ žličice himalajske soli
* 1 čajna žličica cejlonskog cimeta
* 4 zrele banane, srednje veličine
* 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
* 1 jabuka
* ¼ šalica meda ( agavinog sirupa ili brezinog šećera Xilitola – za vegane)
* 4 jušne žlice grubo nasjeckanih badema, lješnjaka ili oraha
Za preljev:
* 2 jušne žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
* 2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa
* 1 čajna žličica organskog kakaa
* ½ čajne žličice cejlonskog cimeta

OPIS POSTUPKA:  Zagrijte pećnicu na 180° C. Ako koristite zobene pahuljice tada ih miksajte u blenderu par minuta do strukture brašna.
U posudi pomiješajte žlicom sve suhe sastojke (zobeno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet).
Jabuku očistite od koštica, ogulite i narežite na komadiće te zajedno s narezanim bananama , medom (ili drugim zaslađivačem) i vanilijom miksajte u blenderu sve dok smjesa ne postane tekuća.Izlijte tekuću smjesu u drugu posudu , dodajte mješavinu suhih sastojaka i dobro žlicom promiješajte. Dodajte krupno sjeckane orašaste plodove i još jednom promiješajte.
Smjesu ulijte u posudu za pečenje obloženu masnim papirom i žlicom poravnajte.
Pecite oko 20 minuta (čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno).
Pečeno tijesto ostavite hladiti oko 30 minuta na rešetkastoj podlozi.
Za preljev izmiješajte kokosovo ulje, med (ili agavin sirup) , kakao i cimet u navedenim količinama.
Ohlađeni kolač narežite na željene oblike i prelijte gotovim preljevom. Servirajte uz neko biljno mlijeko (bademovo, kokosovo, zobeno) i uživajte!

VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Zdrava Iva

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10350040
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem