Zobeni keksi s kokosovim šećerom
SASTOJCI:
* 85 g kokosovog ulja (sobne temperature)
* 75 g kokosovog šećera
* 1 jaje
* vanilija v prahu ili ekstrakt od vanilije
* 120 g pirovog brašna
* ½ praška za pecivo
* 110 g zobenih pahuljica
* 1 šaka kokosovog čipsa
* 1 šaka bijelih čokoladnih kapljica
OPIS POSTUPKA: Kokosov maslac, kokosov šećer, jaje i vaniliju izmiksamo da dobijemo pjenastu masu. Zatim dodamo ostale sastojke (sve osim čokolade). Na kraju dodamo čokoladne kapljice. Tijesto razdijelimo na dva tj. tri djela koje oblikujemo u valjak (»kobasicu«) promjera 2-3 cm, uvaljamo ih u zobene pahuljice i stavimo za sat vremena u hladnjak. Zatim ih narežemo na komadiće debele 5 cm i stavimo ih u pekač obložen papirom za pečenje. Pečemo 13 minuta na 175 °C. Dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 15min + hlajenje + peka
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)