Zobeni keksi s datuljama
SASTOJCI:
* 1 lončić zobenih pahuljica
* ½ lončića bademovog brašna
* ½ žličice praška za pecivo
* ½ žličice soli
* 1/4 lončića agavinog sirupa
* 1 žlica kokosovog ulja
* ½ žličica vanilijeve paste
* ½ lončića najdražeg maslaca od oraščića ili sjemenki (koristila sam ¼ lončića tahinija + ¼ lončića kikirikijevog maslaca)
* 4 datulje
OPIS POSTUPKA: Najprije u posudi spojimo i promiješamo sve suhe sastojke. Maslac od oraščića ili sjemenki može biti različite gustoće, a ako vaš nije u blago tekućem obliku, najprije ga razrijedite s malovode. Kad ste to učinili, u drugoj posudi spojite sve mokre sastojke. Datulje narežite na malene komadiće, a zatim ih skupa s mokrim sastojcima dodajte posudi sa suhim sastojcima i dobro promiješajte. Masu oblikujte u 10 jednakomjernih velikih kuglica, a zatim ih dlanom oblikujte u kekse. Pecite 12- 14 minuta na 170 °C. Ostavite da se hlade barem 10 minuta, a zatim ih još tople pojedite!
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc
Komentari (0)