Zobene pahuljice s kakaom, bananom, maslacem od kikirikija i bademima
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 2 dcl rižinog mlijeka
* 1/2 šalice zobenih pahuljica
* 1 do vrha puna žlica kakaa u prahu
* 1 banana
* manja šaka badema
* čajna žlica maslaca od kikirikija
* cimet (dodamo po osjećaju)
* po želji možemo dodati još čajnu žlicu kokosovog šećera
OPIS POSTUPKA: U posudi na umjerenoj vatri ugrijemo rižino mlijeko, kojemu dodamo zobene pahuljice, te cimet i šećer po želji. Kuhamo otprilike 15 minuta da dobijemo gustu smjesu i pritom više puta promiješamo. Nakon cca 8 minuta dodamo još kakao u prahu. Smjesu prelijemo u posudu. Ogulimo bananu i jednakomjerno ju rasporedimo po smjesi. Po vrhu posipamo bademe i rastopljen maslac od kikirikija, te poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Komentari (0)