Zdravija alternativa za kruh
SASTOJCI:
* 9 žlica zobenih mekinja
* 3 dl malomasnog mlijeka
* 1 žlica kukuruznog škroba (može i bez)
* 1 prašak za pecivo
* 2-3 jaja
* 3 žlice poprženog sezama
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: U zagrijano mlijeko staviti zobene mekinje da omekšaju, umiješati sve ostale sastojke. Posuti poprženim sezamom. Smjesu uliti na masni papir u pleh veličine 20x30cm i peći dok ne porumeni na temperaturi 210'C. U smjesu se po želji mogu dodati začini poput peršina, češnjaka, papra i sl. U slatkoj varijanti obično dodam 2 žlice Sukrina, koricu limuna i naranče i aromu vanilije te pečeno pospem sa Sukrinom u prahu. Kruh je zahvalan kao podloga za sendviče i kanape. Nije vlažan i dugo ostaje svjež ako se drži u frižideru.
ČAS PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Košta Pavušin
Komentari (0)