Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Zdravi paprenjaci

SASTOJCI:
* 250 g bio pšeničnog bijelog glatkog brašna 
* 200 g pšeničnog polubijelog brašna
* 150 g mljevenih oraha 
* 2 jušne žlice začina za medenjake 
* ½ čajne žličice himalajske soli 
* 1 čajna žličica crnog mljevenog papra 
* ½ čajne žličice sode bikarbone 
* 2 jušne žlice mljevenog lana 
* 200 g cvjetnog meda 
* 130 g omekšalog kokosovog maslaca
 
OPIS POSTUPKA: 
1. Sameljite 2 jušne žlice lanenog sjemena i pomiješajte sa 6 jušnih žlica vode. Ostavite da malo odstoji.
2. Pomiješajte bijelo i polubijelo pšenično brašno i mljevene orahe te začin za medenjake, sodu bikarbonu , sol i papar. Dodajte med, omekšali maslac i mješavinu lana i vode. Zamijesite prhko tijesto. Po potrebi dodajte još malo vode (oko 3 jušne žlice).
3. Pokrijte krpom i stavite na hladno mjesto oko 30 minuta.
4. Uključite pećnicu na 180 º C.
5. Tijesto još jednom premijesite i razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu oko 7 mm. Paprenjake možete izrezivati kalupima koje imate kod kuće. Ja sam ih izrezivala kalupima za paprenjake; potrebno ih je uvaljati u brašno i pritisnuti na tijesto.
6. Kekse oko motiva izrežite nožem.
7. Stavljajte ih u tepsiju na masni papir i pecite oko 15 minuta. Keksi su pečeni dok poprime smećkastu boju na rubovima.
8. Kekse ostavite ohladiti a kasnije ih spremite u limenu kutiju gdje mogu stajati do Božića (ako ih uspijete sačuvati). Keksi nisu preslatki i meki su odmah nakon pečenja a i nakon stajanja u kutiji.

VRIJEME PRIPREME:
45 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 16777216, emalloc: 10344224
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem