Zdravi medenjaci
* 1,5 šalice pirovog bijelog brašna
* 1 šalica raženog brašna
* 1 čajna žličica sode bikarbone
* 1/2 čajna žličica soli
* naribana bio korica limuna
* 1 čajna žličica cimeta
* 1/2 čajne žličice gingera (đumbir)
* 1/2 čajne žličice kardamoma
* prstohvat kurkume
* 1/2 šalice meda
* 1/2 šalice kokosovog ulja
* 1 zrela banana
* cijeli bademi ili orasi
OPIS POSTUPKA: Sve suhe sastojke promiješašu velikoj posudi. Zgnječiš bananu s vilicama u pire i dodaš k suhim sastojcima. Kokosov maslac otopiš, dodaš mu med i dobro promiješaš da se med malo otopi. Sve sastojke promiješaš i daš tijesto barem na pola sata u hladnjak.
S čajnom žličicom uzimaš tijesto te ga oblikuješ u kuglice. Medenjake možeš ukrasiti sa bademima, orasima... Položiš ih na pekač obložen s papirom za pečenje i pečeš 10 minuta na 200 °C.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)