Zdrava verzija Munchmallow kolača
SASTOJCI:
Za tijesto:
* šalica integralnog pirovog brašna
* polovica vrećice vinskog kamena (ili prašak za pecivo)
* 3 žumanjka
* pola šalice kokosovog brašna
* 2 žlice kokosovog ulja
* pola šalice bademovog mlijeka
* žlica pravog kakaa
* prstohvat soli
Za nadjev:
* 3 bjelanjka plus dodatno još 1 dl bjelanjaka (što su još 3 bjelanjka- ukupno dakle 6)
* 4 žlice šećera u prahu
Za preljev:
* 200 g Cavalier čokolade (sama koristim pola tamne, pola mliječne)
OPIS POSTUPKA: Za tijesto najprije pjenasto umiješamo žumanjke i šećer, dodamo ostale mokre sastojke, a zatim još i suhe. Posudu za pečenje obložimo pek papirom i pečemo 30 min na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo kompaktan snijeg od bjelanjaka, kojima postepeno dodajemo šećer u prahu. Ispečen kolač u potpunosti ohladimo, a tek onda ga premažemo nadjevom i pečemo još 6 minuta na 180 stupnjeva, kako bi bjelanjci dobili zlatno smeđu koricu. Ponovno ohladimo. Čokoladu rastopimo na pari i premažemo po svim stranicama kolača. Kolač ostavimo u hladnjaku i svakih par minuta provjerimo da li se već čokolada stvrdnula, kako bi ga mogli napasti.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor
Komentari (0)