Zdrava kokosova rolada
Tijesto:
* 60 dag pirovog bijelog brašna
* 5 dag kakaa u prahu
* 5 dag kvasca
* 10 dag kokosovog šećera
* 10 dag kokosovog ulja
* 3 žumanjka
* 3 dl mlijeka
* prstohvat himalajske soli
Nadjev:
* 0,5 l slatkog vrhnja
* 40 dag nakidanog kokosa
* 20 dag kokosovog šećera
* 1 vanil šećer
* 3 jaja + 3 bjelanjka
OPIS POSTUPKA: Od sastojaka zamijesimo tijesto kao za tortu. Kakao u prahu izmiješamo zajedno s pirovim bijelim brašnom. Kokosovo ulje, kokosov šećer i žumanjke istopimo u toplom mlijeku. Malo toplog mlijeka sačuvamo i u njemu istopimo kvasac, te pustiti da se diže. U posudu istresemo pirovo bijelo brašno i u sredini napravimo jamicu. Prstohvat himalajske soli posipamo po rubovima zato da ne dođe u kontakt s kvascem. Kada se kvasac digne ga ulijemo u jamicu u brašnu, dodamo ostale sastojke, te zamijesimo tijesto. Tako pripremljeno tijesto pustimo da se diže, a za to vrijeme pripremimo nadjev.
Vrhnje prokuhamo, dodamo kokosov i vanil šećer, te nakidan kokos. Sve dobro promiješamo i maknemo s vatre. Pričekamo da se ohladi, te dodamo tri žumanjka i snijeg od šest bjelanjaka. Dignuto tijesto izvaljamo, namažemo s nadjevom i savijemo u roladu. Pečemo na 180 stupnjeva sat vremena. U međuvremenu roladu možemo pokriti s papirom za pečenje da nam ne zagori.
VRIJEME PRIPREME: 180 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Kaja
Komentari (0)