Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Zdravi domaći Snickers
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdravi domaći Snickers

SASTOJCI:

Zdrava karamela (srednji sloj):
* 1 do vrha pun lončić datulja (oko 200g)
* 3 žlice maslaca od kikirikija
* 1 žličica vanilijevog ekstrakta li vanilijeve paste
* ¼ žličice soli

Spodnji sloj:
* 1 lončić zobenog brašna ili zobenih pahuljica
* ¼ žličice soli
* 3 žlice zdrave karamele

Drugo:
*1/3 lončića kikirikija

Čokoladni preljev (gornji sloj):
* 6 žlica sirovog kakaa
* 10 žlica biljnog mlijeka
* ¼ lončića rastopljenog kokosovog ulja
* 1 žlica kokosovog šećera

OPIS POSTUPKA: 
Predpriprema: Datulje prelijemo vrelom vodom i pokrivene ih ostavimo da se namaču približno 15 minuta. Ako nemamo zobeno brašno, sami ga možemo napraviti tako da 1 lončić zobenih pahuljica u blenderu jednostavno sameljemo u brašno.

Zdrava karamela: Sve sastojke za zdravu karamelu spojimo u blenderu i procesuiramo tako dugo, dok ne dobijemo glatku karamelnu kremu.

Donji sloj: U blenderu udružimo zobeno brašno, prstohvat soli i 3 žlice zdrave karamele, koju smo upravo napravili.  Uzmemo npr. manji pekač za kruh, obložimo ga pek papirom (kako bi Snickers lakše izvadili van) i po njemu prvo rasporedimo donji sloj, kojeg premažemo zdravom karamelom, preko nje rasporedimo cijeli ili nasjeckani kikiriki, te posudu za pečenje stavimo u zamrzivač na koji sat.

Čokoladni preljev: U blenderu pomiješamo sve sastojke za čokoladni sloj i smiksamo ih u gladak, tekući, čokoladni preljev. Iz zamrzivača uzmemo posudu za pečenje i Snickers narežemo na komade željene veličine. Svakog od njih uvaljamo u čokoladu i ostavimo stajati na rešetki, kako bi se višak čokolade ocijedio. Stavimo u zamrzivač na još kakvih 15-30 minuta, toliko da se čokolada dobro stisne, a zatim uživamo u svom zalogaju bez grižnje savjesti.   

RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10399896
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem