Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Zapečena tjestenina s mljevenim mesom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zapečena tjestenina s mljevenim mesom

Zapečena tjestenina je odličan izbor jela za ručak ili večeru, a uz nju svakako poslužite veliku zdjelu salate po izboru.

SASTOJCI:

Tjestenina po želji

Za umak je potrebno:

  • 0,5 kg mljevenog miješanog mesa
  • 2 paprike
  • rajčica ili pelati iz konzerve
  • 2-3 mrkve
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • začini : papar, himalajska sol, kurkuma, chili papričica, mljevena paprika, bazilika i origano (začine dodajete po želji)

Za bešamel:

PRIPREMA: U slanoj vodi skuhamo tjesteninu »al dente«. U tavici prepržimo luk do zlatnosmeđe boje pa dodamo meso i češnjak. Pirjamo tako dugo dok se meso blago zapeče pa dodajemo prethodno izmiksanu mrkvu. Isti postupak ponovimo s paprikom i rajčicom, a ako ne želimo miksati povrće narežemo ga na sitne kockice. U mak dodamo začine po izboru pa pustimo da se kuha još približno 15-ak minuta. Ako je umak pregust dodamo malo vode.

Za vrijeme krčkanja umaka pripremimo bešamel. U jednoj posudi mlijeko zagrijemo do vrenja,a u drugoj otopimo maslac, dodamo brašno i miješamo. Zatim u maslac i brašno ulijemo vruće mlijeko i začine pa miješamo dok se umak ne počne zgušnjavati. U posudu za pečenje poslažemo tjestenine i prelijemo s umakom od mesa pa bešamelom. Posipamo s naribanim sirom i pečemo na 180°C približno 20-25 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10317440
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem