Voćno-čokoladna sirova torta
OSNOVA:
* 1 šalica lješnjaka (mljevenih)
* 1 šalica badema (mljevenih)
* 1 ½ šalica datulja
* ½ šalice sirovog kakaa
* ½ šalice kokosovog brašna
* 2 žlice kokosovog maslaca
* 2 žlice vode
* 2 žlice goji bobica (prethodno ih namočiš za 30 min u 2 žlice vode)
* prstohvat cimeta
NADJEV:
* 200 g malina
* 2 banane
* 1 žlica agavinog sirupa
ČOKOLADNA KREMA:
* 2 šalice datulja
* 1 ½ šalica vode
* ½ šalice sirovog kakaa
* ½ šalice kokosovog maslaca
OSNOVA: U multipraktiku prvo sameljemo lješnjake, bademe i datulje. Kad je sve lijepo sasjeckano dodamo i ostale sastojke. U pekač za tortu stavimo papir za pečenje (da kasnije možemo lakše izvaditi tortu). Osnovu dobro potisnemo u pekač za tortu.
NADJEV: Na komadiće narezanu bananu složimo po osnovi. Na njih namažemo maline kojima smo dodali 1 žlicu agavinog sirupa i izgnječili ih vilicom.
ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladnu kremu datulje sameljemo dok ne nastane kugla. Zatim dodamo vodu i meljemo toliko vremena da nastane gusta smjesa. Sve mora biti lijepo samljeveno, bez komadića. Dodamo kakao i kokosov maslac te sameljemo i to. Tu čokoladnu masu prelijemo po torti, stavimo u hladnjak i sačekamo da se stvrdne (60 min).
Po želji pospemo/dekoriramo s kokosom i bademovim listićima.
PRECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)