Voćni mafini
SASTOJCI:
* 200g pirovog brašna
* 50g bademovog brašna
* 2 dl bademovog mlijeka
* 3 žlice kokosovog ulja
* 2 žlici eritritola
* 200 g svježih jagoda
* 1 banana
* 1 vrećica praška za pecivo
* 2 jaja
* sok od limuna
OPIS POSTUPKA:
1. U dvije posude odvojimo žumanjke od bjelanjaka.
2. Iz bjelanjaka napravimo snijeg.
3. U posudu sa žumanjcima dodamo eritritol i sok od limuna te promiješamo.
4. Dodamo kokosovo ulje, dodamo pirovo brašno i prašak za pecivo i dobro promiješamo.
5. Dodamo još bademovo brašno i miješamo toliko dugo dok ne dobijemo glatku masu.
6. Dodamo snijeg kojeg smo napravili na početku.
7. Voće očistimo i narežemo na manje komadiće, sa žlicom ga umiješamo u masu.
8. Masu jednakomjerno ulijemo u modele i pečemo 25 minuta na 170 stupnjeva.
VRIJEME PRIRPEME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)