Vegi meksičko varivo
* 1 luk
* 1 crvena paprika
* 2 mrkve
* 1 veći krumpir
* šalica sojinog mesa (sitno mljeveno)
* šalica crvenog azuki graha
* manja konzerva kukuruza
* 2,5 dl domaćeg koncentrata od rajčice
* 1žlica kokosovog ulja
* himalajska sol
* kurkuma, curry, čili
OPIS POSTUPKA: Azuki grah 12 sati (preko noći) namočimo u dovoljnoj količini vode i zatim ga u svježoj vodi kuhamo 1 sat. Solimo tek kad je kuhan, inače se ljuska od graha stvrdne.
Nasiječemo luk, narežemo povrće i pripremimo sve ostale sastojke. Na kokosovom ulju prvo popržimo luk, dodamo mrkvu, papriku u krumpir. Premiješamo i a brzinu prepržimo. Solimo i dodamo začine. Pazimo kod čilija da jelo ne bude previše jako.
Dodamo koncentrat od rajčice i po osjećaju još malo vode za željenu gustoću. Kad prokuha dodamo sojino meso i kuhamo 20 minuta. Dodamo kukuruz i grah te vodu po potrebi i kuhamo još 5 minuta. Meksičko varivo je pripremljeno, pored poslužimo kruh.
RECEPT PRIPREMILA: Neja Hafner
Komentari (0)