Veganski Bounty sladoled
SASTOJCI:
Sladoled:
* 1 konzerva kokosovog mlijeka
* 5 punih žlica kokosovog brašna
* 1 banana
* 1 velika žlica agava sirupa
* polovica mahune vanilije
Čokoladni preljev
* 3 velike žlice sirovog kakaa u prahu
* 1 žlica agava sirupa
* 0,5 dcl kokosovoga mlijeka
* mala žličica agar agara
OPIS POSTUPKA: Prvo izrežemo bananu na komadiče i stavimo je u zamrzivač za nekoliko sati da zamrzne, isto tako stavimo u hladnjak konzervu kokosovog mlijeka barem jedan sat prije upotrebe. Kad se banana zamrzne možemo početi s pripremom.
Pažljivo otvorimo konzervu kokosovog mlijeka i pazimo da je ne okrećemo previše, da gušći dio ostane na vrhu - samo ćemo tu mješavinu koristiti, tekućinu koja je ostala na dnu koristiti ćemo za čokoladni preljev ili za naš sljedeći smoothie, tako da je nemojte baciti.
Kokosovoj kremi koju smo stavili u blender dodamo komadiće zamrznute banane, kokosovo brašno (ili svježe komadiće kokosovog mesa - ako ga imate), ostruganu mahunu vanilije i žlicu agava sirupa (za nevegansku verziju možete također upotrijebiti med, drugi šećer ili zaslađivač). Izblendamo, stavimo u posudicu i zamrznemo još za pola sata do sat - ovisno o tome kakvu konzistenciju želite i o vašem zamrzivaču.
Bounty nije pravi bez čokoladnog preljeva! Za taj ukusan čokoladni preljev samo izmiješate sve sastojke koji moraju biti sobne temperature, zatim ih stavite u hladnjak, da se preljev zgusne.
P.S. ako imate aparat za pripremu sladoleda upotrijebite je da bude vaš sladoled još bolji :)
RECEPT PRIPREMILA: Ksenija Zupanc - Spotted in pink
Komentari (0)