Veganska torta od svježih jagoda
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 200 grama lješnjaka
* 100 grama datulja
* 25 grama kokosovog maslaca / ulja
* žlica vode
Krema:
* 250 grama indijskih oraščića
* 300 grama jagoda
* 4 žlice sirupa agave
* 100 grama kokosovog maslaca / ulja
* žlica limunovog soka
PRIPREMA: Lješnjake, datulje i indijske oraščiće namočite preko noći u vodi. Ujutro ih ocijedimo pomoću papirnatih ručnika. Sameljite lješnjake i maknite ih iz posude. U multipraktiku sameljite potom datulje i rastopljen kokosov maslac. Dodajte samljevenje lješnjake.
U kalup za tortu stavite malu količinu mljevenih lješnjaka, zatim stavite pripremljenu smjesu i poravnajte. U multipraktiku fino smrvite indijske oraščiće. Dodajte očišćene jagode, sirup od agave, rastopljen kokosov maslac i sok od limuna. Sve skupa dobro smrvite i promiješajte tako da nastane krema. Kremu stavimo u kalup za tortu i poravnamo. Kalup stavite da odstoji u hladnjaku približno 5 sati kako bi se krema stvrdnula. Na kraju tortu dekorirajte po želji. Za ovu tortu koristite kalup promjera 22 cm.
Komentari (0)