Veganska majoneza od indijskih oraščića
SASTOJCI:
* 1 šalica indijskih oraščića (namočenih)
* ½ šalice vode
* sok od ½ limuna
* 1 čajna žlica meda
* 1-2 čajne žlice himalajske soli
* 1 čajna žlica kurkume
* nasjeckani luk vlasac (količina po želji)
OPIS POSTUPKA:
1. Namočite indijske oraščiće najmanje 3 sata (najbolje preko noći jer se tako dobiva kremastija struktura majoneze).
2. Ocijedite indijske oraščiće i stavite u blender. Dodajte vodu, sol, sok od limuna, med i kurkumu.
3. Miksajte dok ne dobijete kremastu strukturu (oko 3-4 minute). Po potrebi dolijte vodu i dodatno začinite majonezu po želji.
4.Stavite majonezu u drugu posudu i dodajte nasjeckani luk vlasac te žlicom promiješajte.
5.Majonezu možete poslužiti odmah uz razne zdrave verzije sendviča, kao dressing za salatu ili kao umak uz razna jela (ja sam je servirala uz popečke od tikvica). Također je možete pohraniti u hladnjaku do 7 dana.Uživajte bezbrižno u ukusnoj i zdravoj majonezi!
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Zdrava Iva
Komentari (0)