Vegan cupcakes od kokosa
Za tijesto:
* 1 ¼ šalica polubijelog brašna
* 1 ½ žličica praška za pecivo bez aluminija
* ¼ žličice soli
* ¼ žličice praha bourbon vanilije
* ½ šalice kokosovog brašna
* ¼ šalice kokosovog ulja, rastopljenog
* 1 šalica kokosovog mlijeka
* ½ šalice kokosovog šećera
Za kremu:
* ¾ šalice kokosovog mlijeka
*½ šalice kokosovog šećera
* 1-2 žlice kukuruznog škroba ili aru praha
* Prstohvat soli
* 1 šalica kokosovog brašna
* 2 žlice listića kokosa ili kokosovog brašna (za dekoraciju)
OPIS POSTUPKA: U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, vaniliju i sol. Zasebno pomiješajte kokosovo mlijeko sa kokosovim šećerom i uljem. Dodajte suhim sastojcima te lagano povežite u glatku smjesu. Na karju umiješajte kokosovo brašno.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupiće za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku napunite do pola smjesom. Ukoliko vam ostane smjese ravnomjerno ju rasporedite po kalupićima.
Pecite 15ak minuta, dok tortice ne poprime zlatno žutu boju i lijepo narastu. Izvadite iz kalupa i ohladite.
U međuvremenu skuhajte kremu; u zdjelici razmutite škrob/aru prah u malo hladne vode. Mlijeko i šećer zagrijte pa dodajte sol i kokos. Pustite da smjesa provrije pa polako dodajte rastopljeni zgušnjivač do željene gustoće, žustro mješajući na srednje jakoj vatri. Ohladite pa na svaki cupcakes nanesite žlicu kreme. Ukrasite listićima kokosa ili kokosovim brašnom. Za dodatnu slatkoću, prije serviranja svaki cupcakes možete pošpricati sa malo javorovog ili agava sirupa. Uživajte!
AUTOR: Dunja Gulin (Rentaj chefa)
Komentari (0)