Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Varivo s crvenom lećom

Jednostavno, brzo a svejedno jako ukusno varivo koje je pogodno za vegetarijance i za vegane.

SASTOJCI:enolončnica-z-lečo
* sezamovo ili maslinovo ulje
* 4 češnja češnjaka
* 1 ili 2 manje glavice luka
* 2 žlice sjemenki gorušice (smeđe ili žute)
* 2 mrkve
* 2-3 rajčice
* 125 g crvene leće
* 1,3 l temeljca
* mažuran/origano/curry/čili/paprika u prahu/papar
* sol
* sok od pola limuna
* peršin
* kiselo vrhnje (po želji)

OPIS POSTUPKA: Leću dobro isperite u cjedilu ili je preko noći ostavite namočenu u vodi. Luk ogulite i sitno isjeckajte. U ugrijanu posudu ulijte malo ulja (ja sam upotrijebila sezamovo) i u njega istresite luk. Ogulite i nasjeckajte češnjak te ga dodajte luku. Dodajte i sjemenke gorušice. Sve zajedno pržite dok ne dobije zlatne boje. Zatim dodajte na sitne kolute narezanu mrkvu, malo popržite i dodajte još na sitno narezanu rajčicu. Malo prokuhajte i dodajte crvenu leću. Sve zajedno zalijte temeljcem (možete upotrijebiti i kocku za juhu, a sigurno je bolja domaća juha) i kuhajte još oko 20-30 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte začine. Sama sam ljubiteljica začinjene hrane, zato koristim cijelu paletu začina - origano, mažuran, curry, čili, papriku u prahu i svježe mljeveni papar. U juhu istisnite još malo limuna. Na kraju solite po ukusu i pospite s peršinom (najbolje svježim). Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 14680064, emalloc: 10271280
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem