Vanil roščići
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 150g maslaca
* 250g pšeničnog bijelog brašna
* 100g mljevenih badema ili bademovog brašna
* 2 žumanjka
* 70g šećera u prahu ili eritritola
* 1 mahuna vanilije
Za posipanje:
* šećer u prahu ili
* 2 paketića vanili šećera
OPIS POSTUPKA: Maslac, žumanjke i šećer pjenasto umutimo. Maslac neka bude sobne temeprature. Raspolovimo mahunu vanilije i sjemenke dodamo maslacu. Bademe sameljemo u brašno. Suhe sastojke – brašno i bademe zajedno pomiješamo i polako, postepeno umiješamo u maslac, te zamijesimo tijesto.
Tijesto ostavimo u hladnjaku na barem sat vremena ili ako je moguće, najbolje preko noći.
Iz tijesta napravimo kobasicu koju razrežemo na manje kolute. Od svakog koluta napravimo roščić.
Roščiće stavimo u pekač, kojeg smo obložili pek papirom. Roščiće 15 minuta pečemo na 190 stupnjeva. Još tople ih uvaljamo u šećer, kojem smo dodali vanili šećer. Ako koristimo eritritol, prethodno ga sameljemo u prah.
VRIJEME PRIPREME: 20 min + 1 sat za hlađenje tijesta + 30 min pečenje i oblikovanje
RECEPT PRIPREMILA: Luka Jager
Komentari (0)