Umak od sira
SASTOJCI:
* manji češanj češnjaka
* 0,2 dcl mlijeka
* 3 žlice kiselog vrhnja
* šaka naribanog sira po želji (ja sam upotrijebila Edamec)
* 50 g gorgonzole
* maslinovo ulje
* sol
* papar
* muškatni oraščić
* parmezan
OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popečemo češnjak toliko da dobije žutu boju. Zalijemo s mlijekom i dodamo kiselo vrhnje i nariban sir. Cijelo vrijeme miješamo da umak postane kremast. Malo posolimo, dodamo papar i začinimo s muškatnim oraščićem i češnjakom. Umak polijemo preko domaćih njoka od krumpira i naribamo parmezan.
VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Marija
Drage Malince,Iskrene čestitke za VAŠ ROĐENDAN.
Redovito čitam vašu ” knjžicu”. Makar već imam puno, puno godina životnog i kulinarskog iskustva, rado pogledam vaše novosti koje mi pružaju veliko zadovoljstvo i puno puta koristim ponuđene recepte i korisne savjete. HVALA vam uz želju da i nadalje uspješno nastavite sa vašim radom. Srdaćan pozdrav, Marija