Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Tortilje s chia sjemenkama i nadjevom od puretine s gljivama

SASTOJCI: Tortilje s chia sjemenkama i nadjevom od puretine s gljivama
* 2 jaja
* 1,5 žlice chia sjemenki
* začini (himalajska sol, crvena paprika, papar, ćili, …)
* luk
* 100-150g puretine ili piletine
* 50 g gljiva
* ½ paprike
* kiselo vrhnje
* peršin
* kokosovo ulje

OPIS POSTUPKA:
1. Tortilje: U posudu dodamo 2 cijela jaja, začine i 2 žlice chia sjemenki. Dobro promiješamo i pričekamo da se smjesa zgusne. Ako smjesa nije dovoljno gusta dodamo još malo chia sjemenki (da postane kao želatina). Kada je smjesa pripremljena, izlijemo ju na zagrijanu tavu na kojoj smo prethodno istopili maslac od kokosa. Sa svake strane tortilje popečemo 2-3 minute (od napisanih sastojaka dobiti ćemo 2-3 tortilje).
2. Nadjev: Prvo si pripremimo sve sastojke. Luk i papriku izrežemo na manje komadiće, a meso na trakice. Meso također možemo prethodno marinirati tako da ga začinimo sa začinima po želji, dodamo sok od ½ limuna i 1-2 žlice hladno prešanog maslinovog ulja. Sve zajedno dobro promiješamo i stavimo u hladnjak za najmanje sat vremena. Kada imamo sve pripremljeno na zagrijanoj tavi, na kojoj smo istopili maslac od kokosa, popržimo luk dok ne postakleni. Dodamo papriku i pržimo još 2-3 minute, a zatim dodamo gljive i pržimo još 2 minute. Nakon toga dodamo meso i pečemo dok se meso dobro ne ispeče s oba dvije strane. Kako bi jelo bilo još ukusnije možemo si pripremiti i namaz za tortilje. Pomiješamo 2 žlice kiselog vrhnja i svježe nasjeckani peršin. Namažemo na ga na tortilje i gore stavimo nadjev. Tako ćemo dobiti još sočnije i mekanije tortilje.

RECEPT NAPISALA: Sandra Zadravec

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10329840
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem