Tortilje s chia sjemenkama i nadjevom od puretine s gljivama
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 1,5 žlice chia sjemenki
* začini (himalajska sol, crvena paprika, papar, ćili, …)
* luk
* 100-150g puretine ili piletine
* 50 g gljiva
* ½ paprike
* kiselo vrhnje
* peršin
* kokosovo ulje
OPIS POSTUPKA:
1. Tortilje: U posudu dodamo 2 cijela jaja, začine i 2 žlice chia sjemenki. Dobro promiješamo i pričekamo da se smjesa zgusne. Ako smjesa nije dovoljno gusta dodamo još malo chia sjemenki (da postane kao želatina). Kada je smjesa pripremljena, izlijemo ju na zagrijanu tavu na kojoj smo prethodno istopili maslac od kokosa. Sa svake strane tortilje popečemo 2-3 minute (od napisanih sastojaka dobiti ćemo 2-3 tortilje).
2. Nadjev: Prvo si pripremimo sve sastojke. Luk i papriku izrežemo na manje komadiće, a meso na trakice. Meso također možemo prethodno marinirati tako da ga začinimo sa začinima po želji, dodamo sok od ½ limuna i 1-2 žlice hladno prešanog maslinovog ulja. Sve zajedno dobro promiješamo i stavimo u hladnjak za najmanje sat vremena. Kada imamo sve pripremljeno na zagrijanoj tavi, na kojoj smo istopili maslac od kokosa, popržimo luk dok ne postakleni. Dodamo papriku i pržimo još 2-3 minute, a zatim dodamo gljive i pržimo još 2 minute. Nakon toga dodamo meso i pečemo dok se meso dobro ne ispeče s oba dvije strane. Kako bi jelo bilo još ukusnije možemo si pripremiti i namaz za tortilje. Pomiješamo 2 žlice kiselog vrhnja i svježe nasjeckani peršin. Namažemo na ga na tortilje i gore stavimo nadjev. Tako ćemo dobiti još sočnije i mekanije tortilje.
RECEPT NAPISALA: Sandra Zadravec
Komentari (0)