Tortica od svježeg sira
* 15 dag punozrnatih keksa
* 7 dag badema
* 10 dag kokosovog ulja (i još malo za namazati pekač)
* 50 dag ispasiranog svježeg sira
* 2 dcl slatkog vrhnja
* bio limun
* 4 jajca
* 2 žlice proteina (vanilija)
* melasa (zaslađivač po želji)
OPIS POSTUPKA: Izdrobimo kekse i pomiješamo ih s mljevenim bademima. Prelijemo s istopljenim kokosovim uljem i dobro promiješamo. Masu prelijemo u pekač (promjer 24 cm.) kojeg smo prethodno namazali s kokosovim uljem i stavimo u hladnjak.
Svježi sir pomiješamo sa slatkim vrhnjem, proteinima, jajima, sokom i koricom od limuna. Zasladimo po želji. S tako pripremljenim nadjevom prelijemo tijesto i pečemo u pećnici na 175 stupnjeva. Prvo pečemo 10 minuta zatim smanjimo temperaturu na 150 stupnjeva i pečemo još 40 minuta. Kada je torta pečena ostavimo ju još 10 minuta u isključenoj pećnici.
VRIJEME PRIPREME: 20 min (brez peke)
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja
Komentari (0)