Torta od limuna
Donji dio torte:
* 140 g kikirikija (ne prženi, neslani)
* 30 g datula
* 40 g suhih marelica
* 45 g kokosovog ulja
* 1 velika žlica meda
Gornji dio torte:
* 280 g indijskih oraščića
* 2 limuna
* 40 g maslaca
* 60 g kokosovog ulja
* 1 velika žlica meda
OPIS POSTUPKA:
Donji dio: u blenderu sve sastojke izmiksamo do glatke i kompaktne smjese (maslac prethodno istopimo). Masu rasporedimo po pekaču.
Gornji dio: Indijske oraščiće preko noći namočimo u vodi. Naribamo koricu od limuna i istisnemo sok. Istopimo maslac i kokosovo ulje te sve sastojke dobro izmiješamo s mikserom. Masu lijepo rasporedimo po donjem dijelu torte. Posipamo s naribanim kokosom i ukrasimo s komadićima limuna.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta (bez močenja oraščića)
RECEPT NAPISALA: Ana Budin (Zdrava kuhalnica)
Komentari (0)