VIDEO: Torta od borovnica i jagoda bez pečenja
Tko je rekao super brza, zdrava i odlična torta od borovnice i jagoda koja se ne peče? Pa je li to moguće?
Čuli ste negdje da priprema ne traje ni 10 minuta, a imate božanstven desert? Plus, ne trebate puno sastojaka?
Da, sve je ovo istina i moguće! Zdravije od ovoga ne može!
Ako i negdje slučajno "zaškripi", ispod ovog recepta pogledajte video koji će vam razjasniti svaku nedoumicu.
Ali prije nego što ti otkrijem recept, rado bi ti se predstavila ...
Moje ime je Jelena i dio sam Malince - simpatične internetske trgovine za zdravu prehranu i prirodnu kozmetiku koja je ujedno portal s receptima i savjetima za zdrav život.
Svoju misiju shvaćamo krajnje ozbiljno i zato se trudimo našim pratiteljima na dnevnoj bazi pružiti smao najbolje, najjednostavnije i zdrave recepte. Vjerujemo da će se upravo ovaj recept za brzu tortu naći na popisu tvojih najdražih slastica.
Najbolje od svega je da ovu tortu možeš jesti bez imalo grižnje savjesti.
Vrijeme pripreme: 10 min + zamrzavanje
SASTOJCI:
Podloga od keksa:
* 250 g integralnih keksa
* 125 g grčkog jogurta
Krema od borovnica i jagoda:
* 300 g grčkog jogurta
* 500 g borovnica i jagoda (ili bilo koje drugo smrznuto bobičasto voće)
* 1 banana
* 2 žlice kokosovog šećera
* 2 žličice konjak glukomanana
* ribani kokos ili voće po želji za dekoraciju
PRIPREMA:
Za podlogu od keksa: Zdrobimo kekse i dodamo im grčki jogurt. Miješamo da se sastojci dobro povežu i keksi upiju ulje i jogurt.
U kalup (promjera cca 26 cm) za tortu rasporedimo masu od keksa, tako da pokrijemo dno.
Za kremu od borovnica i jagoda: sve sastojke za kremu stavimo u blender i izmiksamo. Kremu ulijemo u kalup na dno od keksa.
Stavimo u zamrzivač na barem pola sata, da se krema stisne. Ukrasimo ribanim kokosom i/ili voćem po izboru.
Tako, to je sve od mene za danas!
Ako želiš vidjeti kako sam s Malincom Nastjom pripremila ovu super tortu, klik na video niže!
Dobar tek ti želim!
Malinca Jelena
P.S. Ako želiš pripremiti tortu po ovom receptu preporučam da si malo niže pogledaš sastojke koje sam s Nastjom koristila tijekom pečenja...
Komentari (0)