Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Torta LCHF čokoladni snovi

SASTOJCI:lchf-čokoladna-torta-320x250
Preporučamo da čokoladnu kremo pripremite 1 dan prije nego napravite tortu.
Sastojci za kokosov biskvit:
* 2 bjelanjka
* 50 g grubo mljevenog kokosovog brašna ili naribanog kokosa
* 25g zaslađivača Sukrin
Sastojci za biskvit od badema:
* 2 bjelanjka
* 50 g mljevenih badema ili bademovog brašna
* 1 žličica 100% kakaa
* 25g zaslađivača Sukrin
Sastojci za čokoladnu kremu:
* 500 ml tekućeg slatkog vrhnja
* 200g tamne čokolade
Sastojci za čokoladni preljev:
* 50g tamne čokolade (barem 70% ili 100% kakaa u prahu)
* 50g maslaca
Sastojci za krokant od badema:
* 2 žlice bademovih listića
* pola žlice zaslađivača Sukrin
Sastojci za raffaello kuglice:
* 100g naribanog kokosa tj. grubo mljevenog brašna od kokosa
* 30g zaslađivača sukrin
* 100 ml tekućeg slatkog vrhnja (nezaslađenog)
* 25g mekanog maslaca
* nariban kokos za valjanje kuglica

OPIS POSTUPKA: Čokoladna krema: Ugrijemo slatko vrhnje za kuhanje i kada zakuha dodamo nasjeckau tamnu čokoladu. Pažljivo miješamo dok se ne rastopi, prelijemo u posudu i dobro ohladimo (najbolje preko noći u hladnjaku). Ohlađenu masu izmiksamo u čvrstu tvrdu kremu.

Biskvit – kokosov i od badema: bjelanjke izmiksamo u tvrdi snijeg, dodamo sukrin i s drvenom kuhačom umiješamo kokosovo brašno. Biskvit pečemo u okruglom pekaču obloženom s peki papirom (cca 15 cm. promjera) 12 minuta na 180 stupnjeva. Na jednak način pripremimo i biskvit od badema Biskvite ohladimo. Na pladanj ili tanju stavimo biskvit od kokosa i premažemo ga s kremom od čokolade, a zatim prekrijemo s biskvitom od badema. Tortu stavimo za nekoliko sati u hladnjak.

Rafaelo kuglice: sve sastojke pomiješamo zajedno i masu stavimo u hladnjak za sat vremena. Zatim oblikujemo kuglice, na sredinu stavimo badem i kuglice uvaljamo u kokos.

Krokant od badema: pripremimo ga tako da zaslađivač sukrin kuhamo toliko vremena dok se ne istopi, zatim dodamo bademe u listićima i miješamo sok ne počne tamniti – pazite, mogu brzo zagorjeti.

Čokoladni preljev: na pari istopimo maslo i tamnu čokoladu. Promiješamo i s pomoću žlice prelijemo preko torte. Pričekamo da se malo stvrdne, zatim tortu ukrasimo s kuglicama i listićima od badema. Tortu stavimo za neko vrijeme u hladnjak i poslužimo.

VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 8388608, emalloc: 10444752
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem