Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Tjestenine z brokulom i umakom od vrhnja

SASTOJCI:Testenine z brokolijem in smetanovo omako
* tjestenine (u ovom slučaju 'mašnice')
* svježa brokula
* svježa piletina ili puretina
* zobeno vrhnje (krema) za kuhanje
* bazilika
* himalajska sol
* curry
* Ghee maslac
* peršin
* kajenski papar


OPIS POSTUPKA: U prokuhanu vodu stavimo svježu brokulu i posolimo s himalajskom soli. Kada zakuha kuhamo u polu pokrivenoj posudi. (Brokulu je dobro kuhati što je duže moguće, jer je jedna od rijetkih vrsta povrća koje s kuhanjem ispuštaju tvari koje djeluju protiv raka). U drugu posudu u prokuhanu vodu stavimo tjesteninu (mašnice) i kuhamo. Ne smijemo ih prekuhati jer je su tjestenine manje štetne ako nisu kuhane, ali možemo ih skuhati toliko da ostanu na pola tvrde. U veću tavu/ lonac stavimo ghee maslac i 1 manji luk iz vrta, te ga popržimo da postane proziran. Kada su tjestenine i brokula kuhane, pripremimo umak. Prvo u tavu s lukom stavimo piletinu ili puretinu koju smo izrezali na kockice. Dodamo začine - bosiljak, curry, himalajsku sol, peršin. Sve skupa malo prokuhamo da meso ispusti sok te dodamo zobeno vrhnje za kuhanje. Na kraju dodamo brokulu i tjestenine, promiješamo i kuhamo pokriveno dok se meso ne skuha. Maknemo s plamena i dodamo kajenski papar!

VRIJEME PRIPREME: 30 min

RECEPT PRIPREMILA: Sandra Nučič
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 16777216, emalloc: 10247016
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem