Tjestenine z brokulom i umakom od vrhnja
* tjestenine (u ovom slučaju 'mašnice')
* svježa brokula
* svježa piletina ili puretina
* zobeno vrhnje (krema) za kuhanje
* bazilika
* himalajska sol
* curry
* Ghee maslac
* peršin
* kajenski papar
OPIS POSTUPKA: U prokuhanu vodu stavimo svježu brokulu i posolimo s himalajskom soli. Kada zakuha kuhamo u polu pokrivenoj posudi. (Brokulu je dobro kuhati što je duže moguće, jer je jedna od rijetkih vrsta povrća koje s kuhanjem ispuštaju tvari koje djeluju protiv raka). U drugu posudu u prokuhanu vodu stavimo tjesteninu (mašnice) i kuhamo. Ne smijemo ih prekuhati jer je su tjestenine manje štetne ako nisu kuhane, ali možemo ih skuhati toliko da ostanu na pola tvrde. U veću tavu/ lonac stavimo ghee maslac i 1 manji luk iz vrta, te ga popržimo da postane proziran. Kada su tjestenine i brokula kuhane, pripremimo umak. Prvo u tavu s lukom stavimo piletinu ili puretinu koju smo izrezali na kockice. Dodamo začine - bosiljak, curry, himalajsku sol, peršin. Sve skupa malo prokuhamo da meso ispusti sok te dodamo zobeno vrhnje za kuhanje. Na kraju dodamo brokulu i tjestenine, promiješamo i kuhamo pokriveno dok se meso ne skuha. Maknemo s plamena i dodamo kajenski papar!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Sandra Nučič
Komentari (0)