Tjestenine s pečenom rajčicom i paprikom
SASTOJCI:
* 400 g širokih rezanaca ili fusilla toscana
* 500 g svježe rajčice
* 2 velike crvene i 2 zelene paprike
* 2 češnja češnjaka
* 4 žlice maslinovog ulja
* sol, papar
* listovi svježe bazilike
* peperoncini po želji
OPIS POSTUPKA: U velikom loncu zavrijemo malo posoljenu vodu u kojoj skuhamo tjesteninu.
Nakon toga u tavi na dvije žlice maslinovog ulja i češnjaku popečemo narezanu papriku i rajčicu, po želji još peperoncine. Ako želimo začinimo.
U vreloj vodi (5l) skuhamo rezance. Dok su još tvrdi kada zagrizemo (al dente) ih procijedimo i umiješamo u povrće. Dodamo još dvije žlice ulja, dobro promiješamo i dodamo listove svježe bazilike. Odmah serviramo s naribanim parmezanom.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Obitelj Šilc