Tjestenine bez kalorija s bolognese umakom
* 1 srednje veliki luk
* 2 mrkve
* 1 češanj češnjaka
* 300 g mljevenog miješanog mesa
* 50 ml bijelog vina
* 30 ml maslinovog ulja
* 500 g pelata
* 3 šnite slanine
* žličica himalajske soli
* prstohvat ružmarina
* prstohvat origana
* prstohvat papra
* prstohvat bosiljka
OPIS POSTUPKA: U veću posudu stavimo maslinovo ulje, nasjeckan luk, češnjak i mrkvu. Promiješamo i dinstamo 5 minuta. Potom dodamo meso i zalijemo bijelim vinom te opet dinstamo 10 minuta. Na kraju dodamo još i pelate te začine (sol, papar, ružmarin, origano i bosiljak). Umak ostavimo sat i pol vremena da kuha na tihoj vatri.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja