Tjestenina sa sirom i peršinom
Odlično i jako zasitno jelo ako ga odaberete za primjerice ručak, a neće vam oduzeti puno vremena za pripremu. Inače, ovo je zdrava verzija tzv. mac&cheese.
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 300g tjestenine
* 1dl vrhnja za kuhanje
* nekoliko grančica peršina
* pola manjeg luka
* 1 češanj češnjaka
* 2 sira za topljenje
* nekoliko žlica naribanog parmezana
* maslinovo ulje
* himalajska sol
PRIPREMA: Luk i češnjak sitno nasjeckajte te pržite u maslinovom ulju. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi (možete se odlučiti za rezance, fusille, po želji). Potom se luk i češnjak prelijeju kiselim vrhnjem, zatim doda sir i sve dobro promiješajte. Ocijedite tjesteninu i ubacite je u umak. Tjestenini dodajte nasjeckani peršin i nekoliko žlica parmezana. Zatim sve dobro promiješajte kako biste rasporedili umak.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja
Komentari (0)