Tjestenina s tunom
SASTOJCI:
* 200 g špageta
* 3 konzerve tune u maslinovom ulju
* 1/2 luka
* 400g rajčice u komadićima (to je 1 konzerva)
* 1 žličica eritritola ili šećera
* parmezan
* začini: sol, papar, češnjak u prahu, bazilika, origano
OPIS POSTUPKA: Otvorimo konzerve i prelijemo maslinovo ulje iz konzerve u tavu. Zgrijemo ulje i dodamo narezani luk. Kada luk zamiriši dodamo rajčicu u komadićima, 1 dcl mlačne vode i žličicu šećera odnosno eritritola jer neutralizira kiselost rajčice. Kuhamo na niskoj vatri 20 minuta. Na kraju dodamo još tunu i začine. Kuhamo 3 minute i dodamo kuhane špagete i dobro promiješamo. Tako se špageti super spoje s umakom. Serviramo na tanjur i pospemo s parmezanom. Dobar tek!
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)