Tjestenina s pestom
SASTOJCI za 1 osobu:
* 1 šalica omiljene tjestenine (koristim kukuruzne bez glutena)
* 10 cherry rajčica
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 režanj češnjaka
* prstohvat morske soli
* svježa rukola
* 2 žlice bučinih sjemenki
Pesto:
* 1 šaka svježeg bosiljka
* par listića svježe mente
* 50g tofua
* 1 šaka pinjola (ili indijskih oraščića)
* 1 češanj češnjaka
* 2 žlice suhog kvasca
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1/3 žličice morske soli
* velik prstohvat papra
OPIS POSTUPKA: Skuhamo tjesteninu prema uputama na ambalaži. Rajčice prepolovimo, rasporedimo po pekaču obloženim pek papirom, pokapamo maslinovim uljemo, te posipamo sa soli i nasjeckanim češnjakom. Pečemo u pećnici na 200ºC 25 minuta. Pinjole, odnosno indijske oraščiće popržimo na suhoj tavi i zajedno s ostalim sastojcima za pesto sameljemo do glatke smjese (po potrebi dodamo koju žlicu vode). Skuhanu tjesteninu pomiješamo s pestom, dodamo pečenu rajčicu i rukolu, a po vrhu posipamo bučine sjemenke i svježe mljeveni papar.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin
Komentari (0)