Tjestenina s grahom
Tjestenina s grahom u obliku maneštre omiljeno je primorsko jelo. Pripremila sam bezmesnu varijantu s intergralnom tjesteninom, a možemo joj dodati i komadić pancete i pršuta. Varivo od graha je vrlo zasitno i zato je odlično kao glavno jelo.
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 200 g tjestenina
* 1 konzerva crvenog graha
* 1 veliki luk
* 2 žličice mljevene crvene paprike
* 1 narančasta mrkva
* 1 žuta mrkva
* 4 režnja češnjaka
* 2,5 dl pasirane rajčice
* himalajska sol
* papar
* maslinovo ulje
* parmezan
OPIS POSTUPKA: Mrkvu očistimo, operemo i narežemo na manje kolutiće. Luk i češnjak oljuštimo i na sitno nasjeckamo. U lončiću na maslinovom ulju popržimo luk da postakleni. Luk posipamo s mljevenom paprikom i sve zajedno dobro promiješamo. Zatim u lončić dodamo još češnjak i mrkvu. Popržimo da češnjak zamiriši, a zatim dodamo pasiranu rajčicu i začinimo soli i paprom. Povrće dinstamo na umjerenoj vatri otprilike 15 minuta, sve dok ne omekša. Po potrebi dolijevamo vodu od graha. U međuvremenu dok dinstamo povrće, skuhamo tjesteninu prema uputama s ambalaže. Polovicu graha izmiskamo i dodamo u lončić s povrćem, te dodamo još drugu polovicu graha (cijelog) i prokuhamo još 5 minuta. Na kraju jelu dodamo još kuhanu tjesteninu. Poslužimo s naribanim parmezanom.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)