Tatarski umak
SASTOJCI:
* 1 dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
* 1/2 žličice mljevenih sjemenki gorušice
* 2 žlice kiselog vrhnja
* prstohvat himalajske soli
* prstohvat papra
* 1 jaje
* sok od pola limuna
* 3 kisela krastavca
* 2 prstohvata češnjaka u prahu
* par listića peršina
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo maslinovo ulje, jaje, maslinovo ulje, jaje, sjemenke gorušice, češnjak, sol i papar i lagano promiješamo. Dodamo limunov sok, male komadiće narezanog krastavca i dobro narezan peršin. Sa štapnim mikserom počnemo miksati dok ne vidimo da se radi kremasta struktura umaka. Na kraju joj dodamo kiselo vrhnje i sa žlicom dobro promiješamo. Čuvamo pokriveno s folijom u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Natalija
Komentari (0)