Tajlandska juha od zelene leće
SASTOJCI:
* 250 grama zelene leće
* 1 velika glavica luka
* 2 režnja češnjaka
* komad svježeg đumbira debljine palca (približno 3 cm)
* žlica zelene curry paste (nabavljena u Kineskom vrtu)
* 2 žlice nasjeckanog korijandera (možete ga zamjeniti i peršinom)
* 1,2 litre jušnog temeljca
* Konzervu kokosovog mlijeka
* 3 žice maslinovog ulja ,sol i papar
PRIPREMA: Najprije napravimo jušni temeljac. Najbolje da ga napravite od svježeg povrća, ili možete iskoristiti povrtnu kocku za juhu. U većem loncu zagrijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo nasjeckani luk , da postane staklast, pa dodamo nasjeckani češnjak i nasjeckani đumbir, da zamiriši. Dodamo još žlicu zelene curry paste, pa pržimo oko pola minute. Zalijemo sa jušnim temeljcem i dodamo zelenu leću. Na srednje jakoj vatri kuhamo 25 do 30 minuta, dok leća nije kuhana. Na kraju ulijemo kokosvo mlijeko, solimo i paprimo po želji. Oni koji baš nisu ljubitelji đumbira, mogu napraviti i bez njega, ili ga staviti u manjoj količini, jer se đumbir nalazi u zelenoj curry pasti.
RECEPT PRIPREMIO: Danilo - Easy recepti
Komentari (0)