Super jota
SASTOJCI: najbolje je da su bio!
* kiseli kupus (odličan za probavu)
* smeđi grah
* luk, češnjak, peršin
* mrkva
* krumpir
* kim, lovor, kajenski papar, kurkuma, himalajska sol, crni papar u zrnu
* kokosovo ulje
* suho meso (po želji)
OPIS POSTUPKA: Srovi kiseli kupus stavimo u lonac za kuhanje, dodamo mu lovor, kim, cijeli papar i malo soli. Dodajte još i narezanu mrkvu na komadiće. Kuhamo 30 minuta, a zatim dodamo preprženi nasjeckani luk, češnjak i peršin. Po želji uz to možemo prepržiti i nekoliko kockica domaće slanine. U drugoj posudi zakuhamo vodu koju smo posolili te joj dodali malo maslaca. U nju narežemo oguljen krumpir i kuhamo ga približno 30 minuta. Kada je krumpir kuhan izgnječimo ga i dodamo u kupu. Kuhamo toliko dugo dok se jelo ne zgusne. Prije posluživanja, posipamo s kurkumom i kajenskim paprom.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
AUTOR: Špela Ostanek, supernutricionistica
Komentari (0)