Štrukli sa svježim sirom i estragonom
* 500 g punozrnatog pšeničnog brašna
* 700 g nemastnog svježeg sira
* 1 manje mastno kiselo vrhnje
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žlica sirčeta
* 2 jaja
* sol
* estragon
PRIPREMA: Zamjesimo vučeno tijesto (0,5 kg punozrnatog brašna, prstohvat soli, mlačna voda, 3 žlice maslinovog ulja, žlica sirčeta, 1 jaje po želji). Pripremimo nadjev iz svježeg sira (0,8 kg svježeg sira, kiselo vrhnje, estragon, 1 jaje po želji). Izvaljamo tijesto i namažemo ga s nadjevom, te posipamo s narezanim estragonom. Sve zajedno zavijemo u pamučnu krpu ili aluminijsku foliju i kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi. Poslužimo s krušnim mrvicama koje smo predhodno prepržili na kokosovom ulju. Zasladimo po želji.
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
RECEPT NAPISALA: Malinca Andreja
Komentari (0)