Što je kurkuma?
SADRŽAJ KURKUME
Željezo, B6, kalcij, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, bakar, mangan, selen, tiamin, riboflavin pantotenska kiselina, vitamin E i K.
KADA JE KURKUMA DOBAR IZBOR?
* Vrlo je učinkovita u ublažavanju bolova i ukočenosti povezanim s artritisom.
* Dobra je kod zaustavljanja krvarenja iz nosa i kod bolova u prsima.
* Štiti od otrovnih alfa-toksina (smatraju se za jednu od najkancerogenijih tvari).
* Štiti jetru, vrlo je učinkovita u liječenju virusnog hepatitisa.
* Pomaže u sprječavanju sive mrene, razrjeđuje krv i sprječava stvaranje krvnih ugrušaka.
* Otjera parodontne bolesti.
* Općenito sprječava širenje tumora.
* Sprječava širenje melanoma na pluća.
* Suzbija amiloidne plakove.
* Učinkovita je kod slijedećih vrsta raka: krvni rak (leukemija), rak gušterače, rak dojke i debelog crijeva
ČINJENICE
* namirnica za jačanje imuniteta
* djeluje protuupalno
* antimikrobno
* antialergeno
* snažan je antioksidant
* sprječava kronične upale
* potiče zacjeljivanje
* protjera loš zadah
* čisti krv
* štiti jetru i mjehur
UPOZORENJE
Iz razloga što smanjuje ljepljivost trombocita, nije ju dobro upotrebljavati u velikim količinama, pogotovo ukoliko uzimamo ljekove za to područje. Preporučljivo je da kurkumu izbjegavaju i trudnice.
AUTOR: Špela Ostanek, supernutricionistica
Komentari (0)