Šparoge u umaku s tjesteninama
SASTOJCI:
* 500 g širokih rezanaca
* 500 g šparoga
* 500 ml vrhnja za kuhanje
* 1 veća zelena tikvica
* 2 češnja češnjaka
* 2 žličice kokosovog ulja
Začini:
* himalajska sol
* papar
* crvena paprika
* muškatni oraščić
* svježa bazilika
* mješavina sjemenki
OPIS POSTUPKA:
1. Šparoge očistimo i narežemo na 1 cm duge komadiće. Kuhamo ih u vreloj vodi 2 minute. Tikvicu, crvenu papriku i češnjak isto tako očistimo i narežemo.
2. U posudi zgrijemo kokosovo ulje, dodamo tikvicu, crvenu papriku i češnjak, pečemo toliko vremena dok se povrće ne smekša. Dodamo još šparoge, soll i papar i sve skupa pečemo još 2 minute, Dodamo vrhnje za kuhanje i začine i kuhamo toliko vremena da se umak malo zgusne.
3. Kada se umak kuha, u loncu zavrijemo slanu vodu za kuhanje rezanaca i skuhamo ih. Rezance ocijedimo, razdijelimo na tanjure i prelijemo s umakom. Po vrhu dodamo mješavinu sjemenki.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)