Salata s puretinom i jagodami
* zelena salata
* lisnati kelj
* sjemenke bundeve
* mladi luk
* kikiriki
* puretina 100 - 180g
* 1 do 2 veće jagode
* začini (himalajska sol, papar, crvena paprika, …)
* kokosov masnoća
* maslinovo ulje
* jabučni ocat
OPIS POSTUPKA: Puretinu isječemo na trakice te ga začinimo po želji. Također na kriške izrežemo mladi luk. U zagrijanoj tavi s dodanim kokosovim maslacem prvo na minutu popržimo mladi luk, zatim dodamo kikiriki i oba pržimo još 2 minute. Zatim dodamo puretinu i sve zajedno pržimo toliko dugo da je meso popečeno s obje strane.
Prije ili tijekom pečenja operemo i usitnimo zelenu salatu, lisnati kelj, nekoliko mladog luka i jagode. Sve zajedno stavimo u zdjelu, dodamo sjemenke bundeve i salatu začinimo himalajskom soli, octom i maslinovim uljem.
Iako vam se na prvi pogled vjerojatno čini neobično i skeptični ste dali sastojci idu zajedno, vrijedi pokušati jer je okus zaista vrlo dobar. Dobar tek!
RECEPT PRIPREMILA: Sandra Zadravec
Komentari (0)