Snickers cheesecake
SASTOJCI ZA TIJESTO
* 60 g pirovog brašna
* 30 g kikirikijevog brašna
* 3 žličice zaslađivača Sugar Sweet 1:10
* 10 g nezaslađenog kakaa
* 1 žumanjak
* 50 g maslaca
* 1 žličica ruma
SASTOJCI ZA KREMU
* 300 g grčkog jogurta bez masti
* 200 g laganog svježeg sira (ja imamo skroz bez masti)
* 1 žlica zaslađivača Sugar Sweet 1:10
* 1 žlica ruma
* 4 kapljice esencije vanilije
* 10 g pirovog brašna
* 1 bjelanjak
* 1 jaje
OPCIJE
* 1 žlica kikirikija
* 1 žlica čokoladnih komadića
PRELJEV
* 40g tamne čokolade Cavalier
* 1 žlica kikirikija
OPIS POSTUPKA: PRIPREMA TIJESTA
1.) Prvo promiješajte suhe sastojke (pirovo brašno, kikirikijevo brašno, zaslađivač i kakao) i nakon toga im istovremeno dodate sve mokre sastojke.
2.) Sastojke prvo s vilicom i nakon toga s rukama zgnječite u tijesto (ako vam se tijesto lijepi na ruke dodajte malo brašna ili ruke namastite)
3.) Kada dobijete lijepo i glatko tijesto, stavite ga u okrugli kalup obložen s peki papirom (premjer 18 cm)
4.) Tijesto pecite 8 minuta na 200 stupnjeva.
PRIPREMA KREME
1.) Sve sastojke stavite u posudu i promiješajte s električnim mikserom
2.) Kada je tijesto pečeno, ulijte na njega polovicu smjese, nakon toga pospite kikiriki i komadiće čokolade i pokrijte s kremom koja vam je ostala.
3.) Pecite 40-50 minuta na 180 stupnjeva (zadnjih 5 minuta dajte na 200 stupnjeva).
4.) Kada je tortica potpuno ohalđena otopite 40 g tamne ili obične čokolade na pari ili u mikrovalnoj pečnici i s njom namažite tortu.
5.) Pospite s kikirikijem i Snickers cheesecake torta je pripremljena
VRIJEME PRIPREME: 1 h 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Fit and Sweet
Komentari (0)