Slatki kupus
SASTOJCI:
* 1 glava kupusa (cca. 1,5kg)
* 1 srednje veliki luk
* 1 češanj češnjaka
* 3 žlice maslinovog ulja
* himalajska sol
* papar
* kumina u prahu
* crvena paprika u prahu
* 2 žlice umaka od rajčice
OPIS POSTUPKA: Iz kupusa uklonimo tvrde dijelove i kupus narežemo na trakice. Kupus isperemo pod vodom. Narežemo luk i popečemo ga na maslinovom ulju, na kraju dodamo još narezan češnjak. Narezan kupus stavimo u lonac k popečenom luku, posolimo, dodamo malo papra i kuminu. Pustimo da se peče oko 20 minuta, ako treba dodamo još malo vode. Kada se kupus omekša začinimo s crvenom paprikom i dodamo 2 žlice umaka od rajčice. Pečemo oko 10 minuta odnosno tako dugo da se kupus smekša.
VRIJEME PRIRPEME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)