Slasno povrće s pirom
* 1 crvena paprika
* 1 tikvica
* 1/2 glavice crvenog luka
* 3 češnja češnjaka
* 15 dag pira
* 2 dcl pireja od rajčice
* maslinovo olje
* himalajska sol
* timijan (ovisi od sezone - svjež ili suh)
OPIS POSTUPKA: Pir jedan dan prije namočimo i skuhamo. Luk popržimo na maslinovom ulju, dodamo papriku a za 5 min još tikvice. Sve zajedno solimo i pržimo na laganoj vatri 7-8 min, dodamo isjeckan češnjak, kad zamiriši zalijemo s pirejem od rajčice. Sačekamo da prokuha i još oko 5 min kuhamo. Samo prije nego da isključimo dodamo timijan. Na kraju umiješamo i ocijeđenu piru. (Uz to možete poslužiti na žaru pečen pureči file)
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Bernarda Rauter
Komentari (0)