Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Slanutak s kariem

SASTOJCI:čičerikin-curry300x210
*1 konzerva slanutka (približno 400 grama)
*2 luka (srednje veličine)
*1 manja tikvica
*1 konzerva kukuruza (približno 200 grama)
* malo svježeg peršina
*200 ml pasirane rajčice u konzervi
*3 žlice maslinovog ulja
*1 čajna žličica soli
*1 čajna žličica kokosovog šećera
*½ paketića začina slanutak s kariem koji sadrži sjemenke kumina, čili u prahu, mljeveni kumin, mljeveni korijander, papriku, garam masala.
*riža

OPIS POSTUPKA:
Priprema umaka: za početak si pripremimo povrće. Nasjeckamo luk i peršin, tikvicu operemo i izrežemo na male komadiće. Slanutak i kukuruz istresemo iz konzerve i stavimo u veće cjedilo, operemo ih i dobro ocijedimo. Luk na brzinu popržimo na ulju, dodamo tikvice i pržimo toliko vremena dok ne postanu mekane. Zatim dodamo slanutak, kukuruz i rajčicu. Sve zajedno dobro promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još 5 minuta. U tavu zatim dodamo ½ paketića začina slanutak s kariem te peršin. Sve dobro promiješamo i kuhamo još nekoliko minuta.
Priprema riže: prije kuhanja rižu prvo operemo pod tekućom vodom. U manji posudi ugrijemo ulje i dodamo jednu posudicu riže. Malo ju popečemo ( 1-2 minute) te zalijemo s dvije posudice vode. Posolimo i ostavimo da zakuha, zatim smanjimo vatru na minimum, pokrijemo i kuhamo dok se ne skuha (15–18 minuta, ovisno od vrste riže).
Dobar tek!

VRIJEME PRIPREME: 60 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana K.

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 10272528
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem